Европейският съюз ще се опита да убеди Китай да се откаже

...
Европейският съюз ще се опита да убеди Китай да се откаже
Коментари Харесай

ЕС ще се опита да убеди Китай да се откаже да подпомага Москва |

Европейският съюз ще се опита да убеди Китай да се откаже да подкрепя Москва в противодействието й против глобите на Запада. Това ще стане на виртуална среща на върха през днешния ден, съобщи Франс прес.

От своя страна Пекин ще се стреми да възобнови икономическите си връзки с Европа, добавя Българска телеграфна агенция. 

Председателите на Европейската комисия и на Европейския съвет - Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, ще беседват от името на страните членки с китайския министър председател Ли Къцян, а след това и с президента Си Цзинпин.

" Срещата ще бъде фокусирана върху ролята, която насърчаваме да играе Китай, с цел да бъдат извършени върху Русия цялото належащо въздействие и напън. Това не бе първичната цел на срещата на върха, трансформира се в такава по нужда ", съобщи държавният секретар по европейските въпроси на Франция Клеман Бон.

Според европейски върховен чиновници " от главно значение е да знаем дали Китай употребява въздействието си за определяне на помирение, на филантропични коридори " или " подкрепя Москва да заобикаля " глобите, увеличавайки размера на купуваните горива или посредством финансова помощ.

Пекин е решил да не осъжда нахлуването в Украйна и приветства при започване на март своето " непоклатимо " другарство с Москва, защитавайки " рационалната " угриженост на Русия за сигурността си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР